A fost odata ca niciodata, o casa...proiectata de experti!

A fost odata ca niciodata, o casa!

         Asa ar fi inceput povestea daca ar fi spus-o printesa mea. Intotdeauna cand citim povesti sau cand inventam povesti (de cele mai multe ori le inventam :)) ) incepem cu "A fost odata ca niciodata!" Are o placere aparte sa spuna acest lucru :)
         Aceasta poveste este despre o casa! O casa care facea parte dintr-un vis comun al membrilor unei familii, o familie frumoasa, fericita si implinita cu doi copii. Visau de mult la o casa a lor, schitasera pana atunci foarte multe proiecte de casa. Stransesera banii necesari cu greu si cu multa munca din partea parintilor, dar in catva ani reusisera! Erau fericiti ca in sfarsit isi vor construi casa mult visata. Terenul il aveau primit de la bunica lui, intr-un sat de munte foarte linistit si frumos! Cu timpul si-au dat seama ca nu este chiar usor sa construiesti o casa fara ajutor si fara cunostintele necesare, mai ales ca isi doreau o casa durabila si economica pe termen lung, asa ca intr-un final au apelat la expertii in domeniu.
            Asa ca si-au luat inima in dinti, schitele lor si s-au prezentat la un birou de proiectare pentru a-si realiza casa visurilor lor si a copiilor! Isi doreau o casa cat se poate de ecologica pentru a incerca pe cat posibil sa protejeze mediul inconjurator. O casa cu parter si mansarda, nu foarte mare, potrivita pentru o familie de 4 persoane, izolata termic si cu incalzire prin pardoseala cu o centrala pe paleti, astfel caldura propagandu-se de jos in sus pe o suprafata mai mare, spre deosebire de radiatoarele clasice, plus ca unul din avantajele incalzirii in pardoseala este acela de a te plimba descult prin casa fara a avea senzatia de rece, si mai ales la baie. Energia electrica sa fie produsa de panouri solare care sa produca energia necesara intregii casute.
         La mansarda vor fi 3 dormitoare, unul pentru parinti si celelalte doua pentru copii, pentru ca fiecare copil si-a dorit sa aiba camera lui si au decis ca daca tot vor construi o casa sa fie una care sa implineasca visurile fiecarui membru al familiei. La parter un living generos pentru toata familia, bucataria si spatiul de luat masa si o baie. Nici nu-si doreau mai mult. Curtea deja o gandisera cu gazon si cu spatiu de joaca pentru copii, plus un foisor in care sa se relaxeze in zilele calde. Isi imaginasera si o terasa care sa vina in spatele casei, in prelungirea ei, amenajata cu o canapea micuta cu multe perne si o masuta, un loc de relaxare in care sa poata servi o cafea sau un ceai cald.
         Se gandisera deja si la decorarea casei si de acest aspect vroiau sa se ocupe ei, chiar daca nu erau experti in asta. Fiecare isi desenasera cum si-ar dori sa arate camera si asa intentionau sa le faca, bineinteles cu mici ajustari. Zona comuna de la parter o desenasera impreuna cu copiii si fiecare isi pusese amprenta astfel incat in momentul in care vor locui acolo, fiecare sa simta ca a contribuit cu ceva, sa simta ca apartine acelui loc, acelei case! Casa familiei lor!

sursa


           
Acest articol a fost scris pentru proba 12 in cadrul competitiei SuperBlog2016

Etichete: